کد گذاری در انبار چیست؟

کد گذاری در انبار چیست؟

امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی شاهد سیستمی و مکانیکی شدن، در همه ی امور از جمله بانکداری، کارخانجات، خدمات درمانی، رفاهی و … هستیم. که باعث افزایش سهولت خدمات و اطلاعات به مشتریان و کاربران خواهد بود. همچنین رضایت آن ها را نیز در پی خواهد داشت. به عبارتی سیستمی کردن خدمات، به تضمیت کیفیت و افزایش سرعت ارائه خدمات کمک میکند. به اختصاص دادن کد مشخص و تعیین آن برای یک کالا کد گذاری میگویند.

سیستم کد گذاری به مجموعه انبار داری کمک بسیاری کرده است. چرا که با مشخص کردن کالا و تعیین مکان برای آن موجب دسترسی هر چه بهتر انبار داران به کالای مورد نظر میشود. روش نگهداری هر کالا در انبار به روش خاص و ویژه ای خواهد بود. با فرآیند کد گذاری هر محصول با کد یا نشانه ی مخصوص خود شناسایی میشود‌. که کد یا نشانه های هر کالا مانند برچسب به محصول الصاق شده است که سبب می شود به صورت الکترونیکی به محصول دسترسی داشته باشید. که سرعت عمل در کار و فعالیت را به صورت چشمگیری افزایش می دهد. با کد گذاری کالا، هر محصول نام اختصاصی خود را خواهد داشت و به هیچ عنوان یک کالا دارای دو کد یا نشانه نمیباشد.

مدیریت در سیستم انبار داری

مدیریت در سیستم انبار داری نقش اساسی و مهمی دارد. فرآیند کد گذاری با مدیریت در انبار داری امکان پذیر است. چرا که با مدیریت صحیح و درست، هر کالا یا محصول نشانه و کد مخصوص به خود را دارد و موقعیت و مکان کالا در میان دیگر کالاها مشخص است. با مدیریت در انبار داری، نظارتی به صورت آگاهانه در آن صورت میگیرد که موجب ایجاد نظم در انبار میشود.

سیستم کد گذاری در انبارها سبب شده که اوپراتورها هر چه سریع تر به محصول دسترسی داشته باشند. تاریخ ورود و خروج به انبار، انقضا، دسته بندی و مقدار موجود بودن کالا در انبار همگی در فرآیند کد گذاری هستند و اطلاعات کامل و مورد نیاز در مورد هر کالا را در اختیار شما میگذارد.

مزایا و فواید کد گذاری در انبارها

کد گذاری در انبار سبب کاهش اشتباهات رایج در سفارشات می شود و اطلاعات کامل و دقیقی را از موجودی کالا در انبار در اختیار تولید کننده قرار میدهد. تولید کننده، آگاهی کامل نسبت به هر محصول را با توجه به کد مخصوص هر کالا از لحظه تولید تا رسیدن به دست مشتری دارد و روند تولید، بسته بندی و تعداد آن در انبار را در سیستم خود ثبت میکند. بنابراین فرآیند کد گذاری کالا مزایا و فوایدی به همراه خواهد داشت‌. از جمله:

  • افزایش پذیرش کالا: با فرآیند کد گذاری، سرعت شناسایی محصول افزایش پیدا میکند که این امر موجب ثبت سریع، در سیستم میشود.
  • آگاهی از موحودی کالا: در هر زمانی میتوانید از موجودی و تعداد دقیق کالا در انبار دسترسی داشته باشید.
  • کاهش خطا و اشتباه در قبول سفارشات: با کد گذاری محصول، محل دقیق آن نیز تعیین می شود که یک نظم و چیدمان قابل توجه ای را در بر خواهد داشت. این امر سبب آگاهی شما از موجودی و کیفیت محصولات میشود و میتوانید اطلاعات درست و دقیق تری را در اختیار مشتری بگذارید.
  • الکترونیک کردن مدیریت انبار: با فرآیند کد گذاری و الکترونیکی کردن سیستم مدیریت، کار انبار و انبار دار را آسان تر کرده است. چرا که موجب شناسایی دقیق کالا و ردیابی مکان کالای مورد نظر در انبار میشود. با الکترونیکی کردن سیستم مدیریت میتوان تولید کنندگان کالاها را شناسایی کرد تا در مواقع ضروری به آن ها دسترسی داشته باشید‌.
  • شناسایی دقیق کالاها: با سیستم کدینگ به اطلاعات دقیقی از کالا و محصولات دسترسی دارید که از طریق آن میتوان کالاهای با فروش و سود زیاد را از کالاهای با سود کم که تقاضا ندارند جداسازی کرد. که به بهره وری هر چه بهتر انبار، فروش و سود آن کمک می کند.

 

کد گذاری در انبار چیست؟

 

روش های کد گذاری در انبار

روش های مختلف و متفاوتی در سیستم کد گذاری انبارها وجود دارد که همگی تحت تأثیر موجودی کالا در انبار و نوع سیستم مورد استفاده بارگذاری می شوند. روش کد گذاری باید به گونه ای باشد که سبب افزایش سهولت و سرعت در عملکرد انبار و انبار دار شود. و برای کارکنان قابل یادگیری و استفاده باشد. مهم ترین روش های کد گذاری با استفاده از اعداد ترکیبی، گروهی، حروفی، اعشاری، کد مخفی، نیمونیک، کد استاندارد و کد ویژه هستند که میتوان با توجه به نوع محصول، میزان موجودی آن در انبار و یادگیری سهل و آسان انبار دار یکی از روش ها را اعمال کرد.

مراحل اجرای کد گذاری کالا

اولین مرحله برای اجرای سیستم کد گذاری بر روی کالا شناسایی کالا میباشد. شناخت دقیق و درست کالا به ما این امکان را می دهد که مشخصات، تعداد، کاربرد و ویژگی های محصول را بهتر بشناسیم و ثبت کنیم. شناخت کالا، راه را برای مرحله بعد که طبقه بندی می باشد باز می کند. با طبقه بندی کالاها تفاوت و شباهت آن ها را در نظر می گیریم و بر اساس آن، کالاها را از یکدیگر تفکیک کرده و با نظمی خاص سازمان دهی می کنیم.

کد گذاری آخرین مرحله در این فرآیند سیستمی میباشد که از طریق شناسایی و طبقه بندی امکان پذیر است. کد گذاری فرآیندی بسیار مهم برای سازمان ها و شرکت ها میباشد. چرا که اطلاعات مهمی راجب محصول و موجودی ها در اختیار انبار دار می گذارد. اساسی ترین عامل در سیستم کد گذاری، شناسایی می باشد. چرا که اطلاعات کامل و ارزشمندی را در مورد هویت و ویژگی محصولات در اختیار شما می گذارد.

لینک های مرتبط:

قفسه فلزی

قفسه راک

قفسه فروشگاهی

چرا تجهیزات جا به جایی مواد برای ما مهم هستند؟

نکات مهم در رابطه با تجهیزات حمل و نقل موجود در انبار

تجهیزات مناسب برای جا به جایی مواد ضرورری در انبار

Share this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


برای خرید این محصول لطفا فرم زیر را پر کنید

برای سفارش این محصول لطفا فرم زیر را پر کنید