شاخص های کلیدی عملکرد انبار برای اندازه گیری عملکرد و کارایی انبار

شاخص های کلیدی عملکرد انبار برای اندازه گیری عملکرد و کارایی انبار

به عنوان یک مدیر انبار، می بایستی از اهمیت حیاتی اندازه گیری عملکرد انبار خود آگاه باشید. اندازه‌گیری مرحله‌ای است که تمام فرآیندهای دیگر شما را به هم پیوند می‌دهد و به شما امکان می‌دهد روندهای عملکرد را پیگیری کنید، میزان کارآمدی خود را بسنجید، مشکلات احتمالی را کشف کنید، ریسک‌ها را مدیریت کنید، و موارد دیگر.

چندین روش مختلف برای اندازه گیری عملکرد انبار وجود دارد، مانند ارزیابی صورت های مالی کسب و کار شما، انجام بررسی عملکرد و استفاده از معیارهای تجاری. اما یکی از محبوب‌ترین روش‌ها، توسعه KPIهای مدیریت انبار (شاخص‌های عملکرد کلیدی) است که میزان تاثیرگذاری فرآیندهای شما در رسیدن به اهداف و مقاصد خود را اندازه‌گیری می‌کند، به نوعی مانند یک گزارش کارت برای انبار شما می باشد. هر (Key Performance Indicators) KPI انبار یک فرآیند یا عملیات خاص را تجزیه و تحلیل می کند و نتیجه ای را به شما می دهد که با مقایسه آن با اعداد و معیارهای گذشته نشان می دهد که چقدر خوب عمل می کند.

اکثر KPIهای مدیریت انبار را می توان در اکثر انبارها اعمال کرد، حتی اگر همه آنها متفاوت عمل کنند. اما ممکن است برای رسیدن به اهداف تجاری خود نیازی به استفاده از هر KPI نداشته باشید. درعوض، می‌توانید آن‌هایی را انتخاب کنید که بیشتر به اهداف فعلی شما مرتبط هستند. بنابراین چگونه کلیدهای کلیدی مورد نیاز خود را پیدا می کنید؟ در این مقاله، ما در مورد KPIهای انبار که معمولاً مورد استفاده قرار می گیرند و آنچه که آنها می توانند برای شما انجام دهند بحث خواهیم کرد:

  • شاخص موجودی کالا

KPIهای موجودی همه در مورد موجودی محصولاتی است که در انبار خود ذخیره کرده اید. آنها زمانی عالی هستند که به دنبال راهی برای نظارت بر نحوه حرکت موجودی خود هستید. KPIهای موجودی محبوب شامل دقت موجودی، انقباض، هزینه حمل موجودی، گردش موجودی، و نسبت موجودی به فروش است.

دقت موجودی

دقت موجودی به تطابق بین مقدار موجودی ردیابی شده و مقداری که به صورت فیزیکی در یک انبار وجود دارد، اشاره دارد. ردیابی موجودی به طور معمول با استفاده از یک سیستم مدیریت انبار یا سیستم مدیریت موجودی به صورت خودکار انجام می شود، اما این عدد همیشه با مقدار موجودی که به صورت فیزیکی در انبار وجود دارد مطابقت ندارد. این می تواند به دلیل سرقت، آسیب، محاسبات اشتباه، کمبود از طرف تامین کننده و غیره باشد. KPI دقت موجودی نشان می دهد که آیا تفاوتی بین این دو مقدار وجود دارد، با تقسیم موجودی ردیابی شده توسط سیستم بر موجودی که به طور فیزیکی در انبار باقی مانده است. انبار. هرچه این عدد به 1 نزدیکتر باشد، ردیابی موجودی شما دقیق تر است.

فرمول: موجودی که توسط سیستم ردیابی می شود / موجودی فیزیکی موجود

انقباض

انقباض یکی از انواع عدم تطابق در دقت موجودی شما است. به عنوان موجودی مازادی که در حسابداری ثبت می شود اما به دلایلی مانند سرقت، آسیب یا محاسبات اشتباه دیگر به صورت فیزیکی در دسترس نیست، تعریف می شود. این KPI ارزش موجودی را که به دلیل آن عوامل در انبار شما گم شده است را به شما نشان می دهد.

فرمول: (هزینه موجودی ثبت شده – هزینه موجودی فیزیکی موجود) / هزینه موجودی ثبت شده

هزینه حمل موجودی

هزینه حمل موجودی عبارت است از کل پولی که یک کسب و کار برای داشتن، ذخیره و نگهداری موجودی هزینه می کند. این نشان‌دهنده مدت زمانی است که کسب‌وکار شما می‌تواند به ذخیره‌سازی موجودی خود ادامه دهد، قبل از اینکه شروع به از دست دادن پول کنید و نیاز به یافتن راه‌حل جدیدی برای موجودی آهسته و موجودی مرده داشته باشید. هزینه های حمل را می توان با تقسیم کل هزینه های حمل بر میانگین هزینه های موجودی محاسبه کرد.

فرمول: مجموع هزینه های حمل / هزینه های موجودی کلی

گردش موجودی

گردش موجودی فرکانسی است که موجودی شما در آن فروخته می شود. ارزش بالاتر نشان دهنده فروش قوی تر و ارزش کمتر نشان دهنده فروش ضعیف تر است. گردش موجودی را می توان به دو روش محاسبه کرد: با تقسیم تعداد فروش انجام شده بر میانگین موجودی شما، یا با تقسیم بهای تمام شده کالای فروخته شده بر موجودی متوسط. ابزار ما را برای محاسبه نسبت گردش موجودی خود بررسی کنید.

فرمول:

تعداد فروش انجام شده / میانگین موجودی

یا

بهای تمام شده کالای فروخته شده / میانگین موجودی

 

شاخص های کلیدی عملکرد انبار برای اندازه گیری عملکرد و کارایی انبار

 

نسبت موجودی به فروش

KPI موجودی به فروش نسبت موجودی باقیمانده شما را در پایان ماه به فروش هایی که در همان ماه انجام داده اید به شما می دهد. این ارزش برای هر کسی که یک انبار را مدیریت می کند بسیار مفید است زیرا کمک می کند:

با نشان دادن همزمانی افزایش سطح موجودی با کاهش فروش، مسائل احتمالی جریان نقدی را پیش از تبدیل شدن به یک مشکل پیش‌بینی کنید. با اشاره به تعداد کالاهایی که در آخر ماه در انبار خود باقی مانده‌اید، این نسبت به شما می‌گوید چه تعداد محصول فروخته‌اید. این می تواند به شما کمک کند تا میزان سهامی را که برای ادامه فروش راحت و بدون سفارشات پشتیبان نیاز دارید، محاسبه کنید.

نسبت موجودی به فروش با تقسیم موجودی باقیمانده شما در پایان ماه بر فروش هایی که در همان ماه انجام داده اید محاسبه می شود.

فرمول: موجودی EOM / فروش برای ماه

  • شاخص کنار گذاشتن (putway) محصول در عملکرد انبار

Putaway فرآیند ذخیره سازی محموله ای از محصولاتی است که تحویل داده شده اند، به طور ایده آل در راحت ترین و مناسب ترین مکان در انبار شما. KPIهای کنارگذاشتن، مانند نرخ دقت، هزینه خروج در هر خط، و زمان چرخه توقف می‌توانند به شما در اندازه‌گیری نحوه عملکرد این فرآیندها کمک کنند.

میزان دقت

میزان دقت شما نسبت مواردی را که بار اول به درستی کنار گذاشته شده اند محاسبه می کند. مقدار 1 نشان می دهد که هیچ خطایی یا اشتباهی رخ نداده است. این نرخ با تقسیم مقدار موجودی که به درستی کنار گذاشته شده است بر کل موجودی که کنار گذاشته شده محاسبه می شود.

فرمول: موجودی به درستی کنار گذاشته شد / کل موجودی کنار گذاشته شد

هزینه هر خط

این KPI به مقدار هزینه ای که برای کنار گذاشتن یک سری از آیتم ها نیاز دارد، اشاره دارد. این شاخص می‌تواند به شما کمک کند تا میزان هزینه‌ای را که برای فرآیندهای حذف کلی خود صرف می‌کنید، کاهش دهید. می‌توان آن را با تقسیم کل هزینه برداشت بر تعداد اقلام خط محاسبه کرد.

فرمول: هزینه کل putaway / کل اقلام خط

زمان چرخه Putaway

زمان چرخه قرار دادن میانگین زمانی است که برای کنار گذاشتن یک مورد از موجودی شما لازم است. زمان‌های چرخه توقف کوتاه‌تر به معنای کارایی بهتر انبار است. این زمان را می توان با تغییر مکان اقلام در انبار خود و بهبود بهره وری کارکنان کاهش داد.

  • مدیریت سفارش

مدیریت سفارش شامل تمام فرآیندهایی است که از زمانی که کسب و کار شما سفارش مشتری را دریافت می کند تا زمانی که مشتری شما چیزی را که خریداری کرده است، انجام می شود. اینها شامل پذیرش سفارش، انتخاب محصولات مناسب برای آن، بسته بندی آنها، ارسال آنها به محل تحویل صحیح، و در نهایت انجام فرآیندهای پس از فروش مانند بازگرداندن و بازپرداخت است. بنابراین، KPIهای مدیریت سفارش حول تعیین میزان روان اجرا شدن هر یک از این فرآیندها می چرخند.

دقت چیدن

این KPI به شما می گوید که اقلام با چه دقتی از انبار شما برای سفارشات مشتری انتخاب می شوند تا بتوانید کارایی کلی انبار فرآیندهای مدیریت سفارش خود را بهبود بخشید. دقت انتخاب شما باید تا حد امکان نزدیک به 1 باشد که نشان دهنده عدم وجود اشتباه باشد.

فرمول: (تعداد کل سفارشات – بازگرداندن کالاهای نادرست) / تعداد کل سفارشات

کل زمان چرخه سفارش

کل زمان چرخه سفارش به میانگین زمانی که طول می کشد تا یک سفارش ارسال شود، از لحظه ای که مشتری سفارش را ارسال می کند، اشاره دارد. این شامل تمام فرآیندهایی است که در این بین انجام می شود: پذیرش سفارش، انتخاب اقلام ضروری، بسته بندی آنها و آماده کردن آنها برای ارسال. هرچه این زمان کوتاه تر باشد، شانس بیشتری برای حفظ مشتریان خود دارید.

شاخص های کلیدی عملکرد انبار برای اندازه گیری عملکرد و کارایی انبار

زمان تحویل سفارش

زمان تحویل سفارش میانگین زمانی است که طول می کشد تا یک سفارش پس از ثبت سفارش به دست مشتری برسد. زمان تحویل سفارش اساساً زمان چرخه سفارش شما به اضافه زمان ارسال است. مانند زمان کل چرخه سفارش، اگر زمان تحویل سفارش شما کوتاه باشد، برای تجارت شما بهتر است.

نرخ پس سفارش

نرخ‌های بک سفارش تعداد سفارش‌هایی را که ارسال کرده‌اید با کل سفارش‌هایتان مقایسه می‌کند. نرخ بک سفارش بالا نشان می دهد که شما باید روی پیش بینی، برنامه ریزی و ردیابی موجودی خود کار کنید.

فرمول: کل سفارشات پشتیبان / کل سفارشات

میزان دقت تحقق

این KPI تعداد سفارش‌هایی را که از ابتدا تا انتها با موفقیت انجام شده‌اند، از مجموع سفارش‌های دریافتی مشتری محاسبه می‌کند. این شامل سفارش هایی می شود که به درستی، به موقع و متشکل از محصولات مناسب تحویل داده شده اند. اگر این نرخ پایین است، فرآیند مدیریت سفارش شما نیاز به بررسی و بازنگری دارد.

فرمول: سفارشات بدون مشکل تکمیل شدند / کل سفارشات دریافت شده

نرخ حمل و نقل به موقع

این شاخص به شما می گوید که فرآیندهای حمل و نقل شما چقدر کارآمد هستند. برای جلوگیری از نارضایتی مشتری، حفظ نرخ ارسال به موقع بالا مهم است.

فرمول: تعداد سفارش هایی که به موقع یا از قبل ارسال شده اند / تعداد کل سفارش های ارسال شده

هزینه هر سفارش در عملکرد انبار

این KPI به شما می گوید که انجام یکی از سفارشات مشتری شما چقدر هزینه دارد، از لحظه ثبت سفارش تا زمانی که به دست مشتری می رسد. هزینه هر سفارش را می توان با تقسیم کل هزینه های صرف شده برای انجام سفارش، بر تعداد کل سفارش های مشتری که دریافت کرده اید به دست آورد.

فرمول: کل هزینه های انجام / تعداد کل سفارشات

نرخ بازده

نرخ بازگشت به شما درصد مشتریانی را می‌گوید که اقلام خود را پس داده‌اند، چه به دلیل عواملی که می‌توانید آن‌ها را برطرف کنید (مانند محصولات آسیب‌دیده، ارسال نادرست کالا یا تاخیر در تحویل) یا عوامل خارج از کنترل شما (مانند تقلب یا مشکلات محصول پس از تحویل). برای یافتن این نرخ، تعداد اقلام برگشتی را بر تعداد کل اقلام فروخته شده تقسیم کرده و به درصد تبدیل کنید.

فرمول: (کالاها برمی گردند / اقلام فروخته شده) * 100

مطالب مرتبط:

چگونه از چالش های موجود در انبارداری پرهیز کنیم؟

انبارداری: وظایف انبارداری، اهمیت و مزایا

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


برای خرید این محصول لطفا فرم زیر را پر کنید

× مشاوره خرید